Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ «ΟΜΗΡΟΣ»


Στην εφημερίδα Der Tagesspiegel ρεπορτάζ με τίτλο «Τέλος τα ελληνικά» και υπότιτλο «Οι γονείς ζητούν να διατηρηθεί το
Ευρωπαϊκό Σχολείο στο Pankow» αναφέρεται στη συγκέντρωση που οργανώνουν αύριο το απόγευμα εξώ από το δημαρχείο στην περιοχή του Βερολίνου Pankow οι γονείς μαθητών που φοιτούν στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Όμηρος, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση να κλείσει το δίγλωσσο ελληνογερμανικό σχολείο.
Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ελήφθη απόφαση να κλείσει το ελληνικό τμήμα και στο κτήριο όπου το Ελληνογερμανικό Σχολείο Όμηρος συστεγαζόνταν με αμιγώς γερμανικό σχολείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το κανονικό γερμανικό σχολείο.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται την ημέρα που οι εκπρόσωποι του κόμματος της Αριστεράς καταθέτουν αίτημα στη συνέλευση του δημοτικού συμbουλίου για δέσμευση του δήμου υπέρ της μακροχρόνιας διατήρησης του Ευρωπαϊκού Σχολείου.
Η πρωτοβουλία γονέων για τη διατήρηση του «Ομήρου» εμφανίζεται ενοχλημένη από το γεγονός ότι με το κλείσιμο του σχολείου η μοναδική δυνατότητα για παροχή ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι στο σχολείο «Αθηνά», γεγονός που οι γονείς θεωρούν απαράδεκτο. Επιπλέον επικρίνεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του σχολείου, ενώ εκφράζεται η ελπίδα ότι τουλάχιστον για φέτος θα είναι δυνατή η εγγραφή νέων μαθητών μέχρι να βρεθεί εναλλακτική λύση σε γειτονικό δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: