Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Υπ. Παιδείας: Μόλις τρεις καταλήψεις και ελάχιστη συμμετοχή στην στάση εργασίας των καθηγητών

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Υπ. Παιδείας: Μόλις τρεις καταλήψεις και ελάχιστη συμμετοχή στην στάση εργασίας των καθηγητών
Το «παρών» έδωσαν σήμερα, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καθηγητές και μαθητές των 260 σχολείων τα οποία άνοιξαν νωρίτερα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, με καταλήψεις απάντησαν οι μαθητές μόνο σε τρία σχολεία της Αττικής από τα περίπου 150 που λειτούργησαν σήμερα, ενώ 17 καταλήψεις καταγράφηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, κινήθηκε σε μονοψήφιους αριθμούς.
«Οι καθηγητές και οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ» σημείωναν κύκλοι του υπουργείου, τονίζοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε με τη στάση της πώς θέλει ένα σχολείο υψηλών απαιτήσεων.
Αύριο και μεθαύριο θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα από τα 500 σχολεία, όπως προβλέπεται από το υπουργείο.
Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει για ακόμη μία φορά τη διαφωνία της με τον θεσμό της τράπεζας θεμάτων και των προαγωγικών εξετάσεων για την Α' Λυκείου που θα ισχύσει από φέτος, στο πλαίσιο του νόμου για το Νέο Λύκειο, ενώ καλεί καθηγητές, γονείς και μαθητές σε κινητοποιήσεις. 
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: