Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Πανελλήνιες 2014: Πού θα κινηθούν οι βάσεις

Σε ποιες σχολές θα υπάρχει άνοδος, σε ποιες πτώση
Οριακή θα είναι η άνοδος των βάσεων εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας
και λίγο μεγαλύτερη η άνοδος στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης εκτιμούν, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ότι θα φέρουν τα θέματα των πανελληνίων ειδικοί αναλυτές.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», η εικόνα των βάσεων εισαγωγής αναμένεται ότι θα είναι η εξής: Οριακή άνοδος θα καταγραφεί σε όλα τα επιστημονικά πεδία με εξαίρεση το πέμπτο (σχολές οικονομίας και διοίκησης) όπου ο αριθμός των υποψηφίων είναι φέτος μικρότερος συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.
Η άνοδος των βάσεων θα είναι οριακή στα υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας (Ιατρικές, Νομικές, Πολυτεχνικές) και γενικώς στα τμήματα των μεγάλων αστικών κέντρων. Η άνοδος θα είναι περισσότερο εμφανής στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης. Ανοδος που μπορεί να περιλαμβάνει και εντυπωσιακές εκπλήξεις θα καταγραφεί και στα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: