Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Δείτε τα θέματα που «έπεσαν» σε Αρχαία και Μαθηματικά

Κρίσιμη η σημερινή εβδομάδα με τα μαθήματα κατεύθυνσης
Ισμήνη Χαραλαμπομπούλου 
Κατανοητά και κλιμακούμενης δυσκολίας τα θέματα των Μαθηματικών - Κατανοητά τα Αρχαία Ελληνικά με κείμενα από Αριστοτέλη και Ισοκράτη - Η Φυσική κατεύθυνσης θα ...
ξεκαθαρίσει που θα κινηθούν οι βάσεις
Δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών

Με  αρχαία ελληνικά και μαθηματικά και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Μιλώντας για τα θέματα των Μαθηματικών ο γραμματέας της ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης τα χαρακτήρισε κατανοητά χωρίς να κρύβουν παγίδες και κλιμακούμενης  δυσκολίας προκειμένου να ξεχωρίσουν  οι μαθητές που έχουν προετοιμαστεί σωστά.

Επισημαίνει, επίσης, ότι εύκολα οι περισσότεροι υποψήφιοι θα γράψουν έως το 10 και από εκεί και πέρα θα υπάρχει κλιμάκωση ανάλογα με τη μελέτη που έχει γίνει. Ο κ. Βαφειαδάκης εκτιμά ότι θα υπάρχει ανοδική τάση των βάσεων καθώς και τα μαθηματικά γενικής παιδείας αλλά και τα σημερινά μαθηματικά κατεύθυνσης κρίνονται ως αναμενόμενα και κατανοητά. Αν και η Φυσική κατεύθυνσης κινηθεί σε αυτό το επίπεδο δυσκολίας, εκτιμά ο εκπαιδευτικός, θα υπάρξει πληθωρισμός υψηλών βαθμολογίων και κατ' επέκταση άνοδος των βάσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα αρχαία ελληνικά είναι κατανοητά.

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα είναι κρίσιμη για τους υποψηφίους, καθώς εξετάζονται σε μαθήματα κατεύθυνσης. Τα τελευταία χρόνια τα μαθήματα κατεύθυνσης συνήθως ανεβάζουν τον πήχυ της δυσκολίας προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Εως σήμερα οι υποψήφιοι δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες, καθώς η Νεοελληνική Γλώσσα τα Μαθηματικά και η Bιολογία δεν έκρυβαν «παγίδες» για τους υποψηφίους.

Αύριο, Τρίτη, στα θρανία επιστρέφουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Α'), οι οποίοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: