Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Κλειστές σχολές ενόψει Πολυτεχνείου - ΒΙΝΤΕΟ -


Φοιτητής χτυπήθηκε στο κεφάλι από τα ΜΑΤ, λίγο πριν τις 10 το πρωί.
Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου είθισται να γίνεται τριήμερος. Φέτος, όμως, όλα άρχισαν πιο νωρίς.

Φοιτητές προσπάθησαν να καταλάβουν το κτίριο της Νομικής, στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο βρήκαν μπροστά τους δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες τους εμπόδισαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Η Αστυνομία βρέθηκε εκεί μετά από εντολή του Πρύτανη, Θόδωρου Φορτσάκη, την ώρα που οι φοιτητές προσπαθούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του. Κλειστή, λοιπόν, από την Πρυτανεία η Νομική μέχρι και την Τρίτη το πρωί, όταν και ολοκληρώνονται οι εορτασμοί του Πολυτεχνείου.
Ανάλογη απόφαση για κλείσιμο του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ από σήμερα έως την Τρίτη έχει ληφθεί και από τις πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ήδη, το κτίριο της ΑΣΟΕΕ βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό. Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για κατάληψη.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη αφού τα συγκεκριμένα δύο Ιδρύματα πράττουν με αυτόν τον τρόπο -τουλάχιστον- δέκα χρόνια τώρα.
Όπως προκύπτει, μόνο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για το τριήμερο.
Φωτο:Φοιτητής χτυπήθηκε στο κεφάλι από τα ΜΑΤ, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: