Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Στο «σφυρί» η Παιδεία-Ιδιώτες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μειωμένη έως και 70% η κρατική χρηματοδότηση
Χρηματοδότηση από ιδιωτικούς φορείς αναζητούν τα μεγαλύτερα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα από την κρατική ενίσχυση. Σύμφωνα με δημοσίευμα της
εφημερίδας «Έθνος», πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα δρομολογούν τη δημιουργία επώνυμων εδρών , ώστε να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση από ιδιώτες θέσεις μελών ΔΕΠ ενώ ταυτόχρονα προωθείται η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων. Ταυτόχρονα επεκτείνονται οι συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί ότι, ήδη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του ιδρύματος, προκειμένου να την εκμεταλλευτεί είτε μέσω ενοικίασης, είτε πώλησης κτιρίων.
Η χρηματοδότηση ΑΕΙ-ΤΕΙ την τελευταία εξαετία έχει μειωθεί σε κάποιες περιπτώσεις έως και 70%, το διδακτικό προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται στον βαθμό που απαιτείται, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους διοικητικούς υπαλλήλους. 
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: