Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Χάος ξανά στα Πανεπιστήμια -Καταλήψεις σε σχολές και στο γραφείο της Πρυτανείας ΕΜΠ

Χάος ξανά στα Πανεπιστήμια -Καταλήψεις σε σχολές και στο γραφείο της Πρυτανείας ΕΜΠ
Σε μόνιμο αναβρασμό φαίνεται πως βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, αφού την ώρα που δεν έχει προλάβει να συνέλθει από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην προσπάθεια συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών ήρθε νέο χτύπημα.
Μερίδα φοιτητών αντιδρά στην πρόταση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για ηλεκτρονική ψηφοφορία φοβούμενοι κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν αμέσως νέα μέτωπα καταλήψεων.
Τέσσερα «μέτωπα» έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι καταλήψεις θα συνεχισθούν. Συγκεκριμένα κατάληψη στην κοσμητεία Επιστημών Υγείας πραγματοποιούν φοιτητές από το πρωί της Τετάρτης μετά τις νέες προτάσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη για λήψη αποφάσεων από φοιτητές μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.
Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), όπου διεκόπη η συνεδρίαση της Συγκλήτου από ομάδα φοιτητών. Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Γιάννης Γκόλιας δέχτηκε να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν ώστε να ληφθούν αποφάσεις από το σώμα, ωστόσο εκείνοι επέμεναν και προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τα μέλη της Συγκλήτου να τοποθετηθούν επί της ανακοίνωσης Φορτσάκη και μάλιστα να την καταδικάσουν υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο. Κατόπιν αυτού η συνεδρίαση διακόπηκε και οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο του γραφείου της Πρυτανείας του ΕΜΠ το οποίο ελέγχουν και ουσιαστικά έχουν καταλάβει.
Η σκυτάλη στις καταλήψεις πέρασε αργά το απόγευμα στη Νομική Σχολή έπειτα από απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών που συνεδρίαζαν από το πρωί της Τετάρτης. Η Σχολή θα παραμείνει κλειστή ως την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου οι φοιτητές. Σε κατάληψη μέχρι και το Σάββατο βρίσκεται ακόμη το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: