Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Συγγνώμη από Τζιφόπουλο για τη «φασιστοποίηση»

«ΑΤΥΧΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ - ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ»
Συγγνώμη από Τζιφόπουλο για τη «φασιστοποίηση»
Συγγνώμη για τις «ατυχείς εκφράσεις "φασιστοποίηση ... να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα"» που, όπως τονίζει, χρησιμοποίησε μεταφορικά, σε τηλεοπτική εκπομπή, ζητά με δήλωσή του ο ...
Γιάννης Τζιφόπουλος, ο οποίος προχθές υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους αρχής από τη θέση του αναπληρωτή πρύτανη του ΑΠΘ.
«Λυπούμαι πολύ για τις ατυχείς εκφράσεις "φασιστοποίηση ... να ρίχνουμε και καμιά σφαλιάρα" που χρησιμοποίησα μεταφορικά. Η έκφραση αυτή, που απομονώθηκε από τα συμφραζόμενα, αφορούσε τη χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των νόμων» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Τζιφόπουλος, αναφερόμενος σε όσα είπε σε εκπομπή του Dıon TV, τον περασμένο Ιούλιο.
Ο τέως αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ δηλώνει πως δεν ασπάζεται «επ' ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις» και δεν υποστηρίζει «την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής». Ζητά δε, «συγγνώμη για το ατυχές αυτό περιστατικό».

Ο κ. Τζιφόπουλος ευχαριστεί για την άψογη -όπως τονίζει- συνεργασία, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον Πρύτανη, τους αναπληρωτές Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τους καθηγητές/λέκτορες του Πανεπιστημίου, όλους τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και τους φοιτητές και σημειώνει πως θα συνεχίσει το έργο του με αφοσίωση.

Η δήλωση
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΟΝ» της Πιερίας, τόπο καταγωγής του, ο κ. Τζιφόπουλος σχολίασε πως η νοοτροπία του κόσμου δεν έχει αλλάξει παρά την κρίση και κατέθεσε τη δική του προκλητική πρόταση: «Εγώ φοβάμαι πως πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις εξουσίας. Γιατί δεν αλλάζει αλλιώς ο Ελληνας».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής του ζήτησε να διευκρινίσει τη δήλωσή του και ο καθηγητής συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Να το ερμηνεύσω, ότι αν παραφέρεσαι πρέπει να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορεί να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Η συνέντευξη προβλήθηκε στις 24 Ιουλίου του 2014, δηλαδή πριν τοποθετηθεί ως αντιπρύτανης ο Ι. Τζιφόπουλος. Το βίντεο με το επίμαχο απόσπασμα αποκαλύφθηκε από τον Σύλλογο Φοιτητών Φιλολογίας, που το δημοσιοποίησε μαζί με μακροσκελή ανακοίνωση-καταγγελία. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: