Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Δραματική η συρρίκνωση στην Αρχαιολογική Σχολή

ARXAIA DODONH PANOR
Δραματική είναι η συρρίκνωση που έχει επέλθει στην Αρχαιολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ...
αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία της και να καθίσταται δύσκολη η συνέχιση του αρχαιολογικού έργου.
Η συρρίκνωση, μιας εκ των πρώτων σχολών που λειτούργησαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι το αποτέλεσμα των συνταξιοδοτήσεων του διδακτικού προσωπικού.
Το πρόβλημα έχει αναδειχθεί τόσο από τη Σχολή όσο και από την Πρυτανεία και ζητείται η κατ' εξαίρεση άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.
Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τομέα και θα διασφαλιστεί η συνέχεια του πολυσχιδούς έργου όπως και η στήριξη του έργου των Εφορειών Αρχαιοτήτων.
Τη στήριξη του αιτήματος, διατυπώνουν με σχετικό ψήφισμα οι σύνεδροι του 1ου συνεδρίου που αφορούσε στο αρχαιολογικό έργο της Βορειοδυτική Ελλάδα και τα Νησιά του Ιονίου.
Το ψήφισμα κατατίθεται στους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στον Δήμαρχο Ιωαννίνων, στους Βουλευτές του Νομού, στον Πρύτανη και την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Πηγή: EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: