Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από τους φίλους της Ελληνικής Κοινότητας Φραγκφούρτης -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-

Ένα καταπληκτικό και γεμάτο "πολιτισμό" έζησαν τα μέλη και φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας Φραγκφούρτης χτες το απόγευμα στο Haus Gallus. Το απόγευμα ήταν αφιερωμένο στο μεγάλο
Έλληνα ποιητή και νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Φραγκφούρτης.
"Λες και ήταν χτες που συγκεντρωθήκαμε για πρώτη φορά και ιδρύσαμε αυτήν εδώ την Ελληνική Κοινότητα στη Φραγκφούρτη κι όμως πέρασαν ήδη πενήντα χρόνια..."  θυμούνται με νοσταλγία εκείνοι που ήταν από τους "ιδρυτές"  της. Αυτοί οι πρώτοι "ιδρυτές" είναι, δυστυχώς, λίγοι . Οι συνεχιστές τους, όμως, παραμένουν πιστοί στο καταστατικό της Κοινότητας και στην ιδέα της διατήρησης με κάθε τρόπο αυτής της Ελληνικής γωνιάς στην καρδιά της Φραγκφούρτης.
Στα πλαίσια αυτής της επετείου διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, οι οποίες έγιναν γνωστές στο ελληνικό κοινό με σχετική ανακοίνωση της Κοινότητας.
Αρχή έγινε χτες με το "αφιέρωμα στον Ελύτη", εκδήλωση με ποίηση και μουσική, που την τίμησαν αρκετοί Έλληνες και  Γερμανοί.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η "ψυχή της Κοινότητας" ο πρόεδρός της  Δρ. Λάμπης Μπετάκης έκανε μια φανταστική παρουσίαση της ζωής και του έργου του Οδυσσέα Ελύτη συνεπικουρούμενος από τη φωνή της Δήμητρας Πέτσα, η οποία απήγγηλε επιλογή από τα ποιήματα του Ελύτη. Ποήματα σε μετάφραση ακούστηκαν και στα Γερμανικά για τους Γερμανούς φίλους.
Το συγκρότημα "Προσεχώς" με τον Γιάννη Κάρη στο μπουζούκι, τον Ρενέ Ορφανίδη στην κιθάρα και τον Γιάννη Βλάχο στη φωνή, κατέπληξε το κοινό με την ερμηνεία των τραγουδιών που επέλεξαν κατάλληλα για το αφιέρωμα στον Ελύτη.
Το αφιέρωμα έκλεισε με τραγούδια που ενθουσίασαν και τραγούδασαν μαζί όλοι οι παραβρισκόμενοι   με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν πάλι την Τετάρτη, 17Δεκέμβρη, στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα τιμηθεί η επέτειος των ΠΕΝΗΝΤΑ χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Κοινότητας Φραγκφούρτης.

 Ο πρόεδρος δρ. Λάμπης Μπετάκης και η κ. Δήμητρα Πέτσα κατά την παρουσίαση
 Το συγκρότημα "ΠΡΟΣΕΧΩΣ" σε δράση 
(Βλάχος, Κάρης, Ορφανίδης)

 Το συγκρότημα "ΠΡΟΣΕΧΩΣ" σε δράση 
(Βλάχος, Κάρης, Ορφανίδης)
φωτος από το kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια: