Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυση ΑΠΘ για ζημιές στην κατάληψη για Ρωμανό

του Μάρκου Γεωργίου
Picture 0 for Μήνυση ΑΠΘ για ζημιές στην κατάληψη για Ρωμανό
 Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλαν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ για ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο κτήριο διοίκησης, κατά τη διάρκεια της κατάληψης σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας
Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο κτήριο διοίκησης, κατά τη διάρκεια κατάληψης - αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Η μήνυση διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και αναμένεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται σχετικά αδικήματα.
Οι ζημιές στο πανεπιστήμιο αφορούν την πρώτη κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο διοίκησης παραμονές της 6ης επετείου για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όπως έγινε γνωστό, ομάδες φοιτητών που κατέλαβαν το κτήριο ζητούσαν να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες.
Ύστερα από μια μικρή ανάπαυλα, από χθες, το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ βρίσκεται υπό κατάληψη για δεύτερη φορά. Σε έκφραση αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό ομάδα αγνώστων κατέλαβε το κτήριο, ενώ οι πρυτανικές αρχές δεν γνωρίζουν αν οι καταληψίες είναι ή όχι φοιτητές του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη Θ. Λαόπουλο.
Ας σημειωθεί ότι η Σύγκλητος του ΑΠΘ τάχθηκε υπέρ της επιθυμίας του Νίκου Ρωμανού, να σπουδάσει, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: