Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Οι πληγές της δημόσιας εκπαίδευσης

Οι πληγές της δημόσιας εκπαίδευσης
Το 2013 χαρακτηρίζεται ως έτος πολέμου εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης. Για πρώτη χρονιά είχαμε μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και κλείσιμο, για μήνες, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και του ΕΜΠ. Παράλληλα ορυμαγδός μέτρων και νομοθετικών ρυθμίσεων απλώνουν το σπιράλ θανάτου της δημόσιας εκπαίδευσης. Κυβέρνηση και τρόικα εκτελούν συμβόλαιο θανάτου της δημόσιας εκπαίδευσης και εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών.

Δυναμικό «παρών» των φοιτητών στα αμφιθέατρα

Του Απόστολου Λακασά
Αρχισαν τα μαθήματα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού μία μόλις ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά.
 
«Η διεύρυνση των εργασιακών σχέσεων συναντάται στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα παραγωγής, δηλαδή τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες. Ο εμπλουτισμός της εργασίας επηρεάζει την κάθετη διάσταση της εργασιακής δραστηριότητας. Υπάρχει, βέβαια, περίπτωση ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση της εργασιακής δραστηριότητας να εμφανίζονται σε συνδυασμό...Συγγνώμη, κάποιος χτυπά την πόρτα».