Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Φωτογραφία: Sooc
Τι είπε χθες το βράδυ ο αν. υπουργός Παιδείας στη Βουλή
Την έναρξη του διαλόγου με την κοινωνία για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, που θα χρειαστεί αρκετά χρόνια στην προοπτική της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια,
προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Όπως είπε μάλιστα ο κ. Κουράκης, για όλες τις πτυχές του προγράμματος της κυβέρνησης θα προχωρήσει ένας διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα.
«Η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα στην πολιτεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με τη συνεχή δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης, αποτελούν ασφαλή προϋπόθεση για την επιτυχία της προσπάθειάς μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων και αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται, όπως και οι όποιες συνέπειές της, και αντικαθίσταται με ένα σύστημα για την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, ενώ επίσης καταργείται το πειθαρχικό δίκαιο και οι αντισυνταγματικές διατάξεις του. Όσον αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Κουράκης εξήγγειλε την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που τα διέπει και την επανένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας από το υπουργείο Εργασίας, ενώ επίσης επανέρχεται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων.
Φωτογραφία: Sooc
Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: