Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Ανοίγει ο δρόμος για το Τμήμα Αρχιτεκτονικής

PANEPISTHMIO IOANNINA EISODOS ARXITEKTONIKH
Σταθερά προσανατολισμένη στη λειτουργία  του Τμήματος Αρχιτεκτόνων - μηχανικών από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά είναι η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Αν και μέχρι σήμερα η νέα Κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει όλα τα «χαρτιά» της στα θέματα της εκπαίδευσης, περιοριζόμενη μόνο στο τι θα καταργήσει και όχι στο τι σκέπτεται να δημιουργήσει, οι Πρυτανικές αρχές, είναι αισιόδοξες ότι το Τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά από τον Σεπτέμβριο.
Όπως δήλωσε χθες ο Πρύτανης κ. Γιώργος Καψάλης, σήμερα γίνεται η εκλογή των τριών πρώτων καθηγητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που ουσιαστικά αποτελεί και το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την επάνδρωση σε επιστημονικό προσωπικό.  Ο Πρύτανης ήταν σαφείς στις δηλώσεις του και προδιέγραψε την τακτική που θα ακολουθήσει στη συνέχεια η Πρυτανική Αρχή για την λειτουργία του Τμήματος: «Θέλω να καταστήσω σαφές ότι υπάρχει ήδη Προεδρικό Διάταγμα για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, που ορίζει και προσδιορίζει ότι το Τμήμα λειτουργεί από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για τη λειτουργία του Τμήματος. Θα θέσουμε το θέμα και στη νέα πολιτική ηγεσία και εκτιμούμε πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Δε θα προτείναμε να αναλάβουμε κάτι, στο οποίο δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε», τόνισε μεταξύ άλλων.
Ενισχυτική της προσπάθειας και των προθέσεων της Πρυτανικής Αρχής, είναι και η αξιολόγηση από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης στην Ανώτατη Εκπαίδευσης «ως ως «υψηλού επιπέδου» της «Ιδρυματικής Έκθεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων». Η θετική αξιολόγηση, θα επιδιωχθεί  να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την ανάπτυξη της Πολυτεχνικής Σχολής, αλλά και για τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων.
Προβληματισμό προκαλεί στους Πρυτάνεις και εν γένει στα Πανεπιστήμια η εξαγγελθείσα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, του νεοσύστατου σχετικά θεσμού των Συμβουλίων των Α.Ε.Ι.. Ερωτηθείς χθες ο Πρύτανης κ. Γ. Καψάλης, κράτησε αποστάσεις από το σχέδιο αυτό, καθώς επίκειται συζήτηση στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων.  «Δε θα ήθελα να τοποθετηθώ επί του θέματος αυτού. Είναι ένας θεσμός. Εμείς όσο λειτουργεί ο θεσμός και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τον σεβόμαστε», είπε αποφεύγοντας με διακριτικό τρόπο να πάρει θέση.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: