Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Μπαλτάς: Διαψεύδει την κατάργηση του ΑΣΕΠ ... για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών...

Μπαλτάς: Διαψεύδει την κατάργηση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαδευτικών
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο από το υπουργείο Παιδείας, που απαντά σε δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρεται πως «ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει τον Απρίλιο πολυνομοσχέδιο, που θα προβλέπει την κατάργηση των εξετάσεων για τον διορισμό εκπαιδευτικών.


Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπου πως «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο, να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την αρχή. Αντ' αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: