Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Ερχονται 3.000 με 4.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
 Ποιοι θα μονιμοποιηθούν πρώτοι
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
Ενα από τα µεγαλύτερα στοιχήµατα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν οι σχολικές µονάδες όλης της χώρας τη νέα χρονιά µε τα µικρότερα δυνατά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για να γίνει αυτό, όµως, θα πρέπει να γίνουν µόνιµοι διορισµοί και χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.
Περίπου 3.900 είναι οι «διαθέσιμοι» εκπαιδευτικοί που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επαναπροσλαμβάνονται, μεταξύ αυτών και οι καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», κατά προτεραιότητα θα διοριστούν οι 476 επιτυχόντες ΑΣΕΠ, διοριστέοι του 2008!
Οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως σε ό,τι αφορά σε δασκάλους, ενώ πολλές θα είναι και οι μονιμοποιήσεις καθηγητών, αλλά και νηπιαγωγών.
Σημειώνεται ότι οι διορισμοί και μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών εξαγγέλθηκαν εξ αιτίας των τεράστιων κενών που έχουν προκύψει στην παιδεία έπειτα από το μαζικό κύμα φυγής των περασμένων ετών, μέσω των συνταξιοδοτήσεων.
Οι μονιμοποιήσεις καθηγητών και δασκάλων θα γίνουν με ρύθμιση η οποία ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: