Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας..

Εμφύλιο ανάμεσα στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών και σε περίπου 5.500 εκπαιδευτικούς προκάλεσε η ...
γνωστοποίηση πρόθεσης του υπουργείου Παιδείας να ανακαλέσει ως ρουσφετολογικές τις μετατάξεις εκπαιδευτικών που έγιναν το 2013.
Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και ζητούν να μην ανακληθούν οι μετατάξεις τους, ενώ το ίδιο το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ειλημμένη απόφαση.

Η υπόθεση αφορά 3.655 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είχαν μεταταγεί στην Πρωτοβάθμια και περίπου 1.800 καθηγητές που είχαν μεταταγεί σε διοικητικές θέσεις το 2013.

Για όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς πριν από λίγες ημέρες η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) ενημέρωσε ότι συζητείται στο υπουργείο εισήγηση για ανάκληση των μετατάξεών τους, με τη διαδικασία «ανάκληση παράνομης διοικητικής πράξης», η οποία αφορά τις ενέργειες του υπουργείου και όχι τους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη ΔΟΕ η παραπάνω εισήγηση «κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης του δικαίου», επειδή η διαδικασία των μετατάξεων είχε γίνει χωρίς εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης, με ορισμό επιπλέον κριτηρίων από τα προβλεπόμενα, χωρίς τήρηση των αξιολογικών πινάκων και συνεπώς ήταν εκτός νομιμότητας...
Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: