Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Στα σχολεία εσπευσμένα τη Δευτέρα 2.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Οι πρώτες προσλήψεις για την κάλυψη των σημαντικών κενών
Στα σχολεία εσπευσμένα τη Δευτέρα  2.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Οι πίνακες με τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία που έδωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Οι πρώτες προσλήψεις για την κάλυψή τους ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή
Στις πρώτες 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν ήδη εγκριθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση προχώρησε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία στα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα κενά στα σχολεία υπολογίζονται εφέτος από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στις 25.000 πανελλαδικά, ενώ η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας κυρία Φρόσω Κιάου είχε παραδεχτεί ότι παρά τις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνουν περίπου 6.700 κενά πανελλαδικά για τα οποία αναζητούνται πιστώσεις.

Παρ' όλα αυτά το υπουργείο με τους πρώτους 2.500 αναπληρωτές που προσλαμβάνονται έσπευσε να ανακοινώσει ότι «το πρόβλημα των κενών στα σχολεία λύνεται την ερχόμενη Δευτέρα»...

«Οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία τη Δευτέρα 28.09.2015 και επιλύεται το πρόβλημα των κλειστών σχολειών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, στις 28.9.2015 προσλαμβάνονται 900 αναπληρωτές καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, προβλέπεται ότι η διαδικασία διορισμού τους θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
(EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Πηγή:ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: