Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Το φροντιστήριο έγινε κανόνας και στη Γερμανία!!!

Όπως επισημαίνει το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, DIW, αλματώδη αύξηση σημείωσε στη Γερμανία το ποσοστό των μαθητών που "πηγαίνουν φροντιστήριο"....
Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung που επικαλείται στοιχεία της αδημοσίευτης ακόμη έρευνας, το 47% των 17χρονων μαθητών κανει ή έχει κάνει χρήση ενισχυτικής διδασκαλίας σε ιδιωτικό πλαίσιο. Το 2000, το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 27%. "Τα νούμερα αυτά προκαλούν νέα ερωτήματα αναφορικά με την ποιότητα του γερμανικού σχολικού συστήματος", παρατηρεί η συντηρητική εφημερίδα. Να προσθέσω εγώ ότι η ίδια τάση παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης και όχι μόνο. (Εδώ η Ελλάδα πρωτοπορεί ε;)

Stamatis Assimenios

Δεν υπάρχουν σχόλια: