Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ενοχλήθηκε ο Ιερώνυμος...από τις δηλώσεις της υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου...


Έντονα αντέδρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην προαναγγελία απλοποίησης της διαδικασίας, με την οποία θα απαλλάσσονται από τη διδασκαλία των θρησκευτικών, όσοι μαθητές το επιθυμούν.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, οι γονείς θα μπορούν να ζητούν την απαλλαγή, χωρίς να υποχρεούνται να δηλώσουν το θρήσκευμά τους, ή την ιδιότητα του άθεου (εάν είναι).

Σε δηλώσεις που έκανε από τις Σέρρες, ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε κι αυτήν ακόμη την αρμοδιότητα (!) της αναπληρώτριας υπουργού, να αποφασίσει επί του θέματος.

Είπε επί λέξει: 

«Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι  θέλει» .

  Πηγή:left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: