Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Φίλης: Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι μέτρο με κοινωνικό πρόσημο -Θίγει τους προνομιούχους

«ΔΙΝΟΥΝ 7.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 500;»
(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Το μέτρο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση θίγει τους προνομιούχους, επέμεινε ο Νίκος Φίλης, ενώ διερωτήθηκε «Δίνουν 7.000 το χρόνο και ...
στριμώχνονται για άλλα 500;».
«Δε θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%. Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες από την Τρόικα. Δε μιλάω εγώ για τα οικονομικά μαζί τους. Αν το βάλει θα το δούμε», είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στο Mega, ενώ σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχει τόσο εκτεταμένο δίκτυο στην ιδιωτική εκπαίδευση πάσης φύσεως.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του μέσα στην εβδομάδα, για «πενταροδεκάρες» σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, επανέλαβε ότι ήταν σχήμα λόγου, αλλά παραδέχθηκε ότι δεν θα το επαναλάμβανε αν ήξερε τι θα επακολουθούσε. «Οταν κάποιος μπορεί να δώσει 7000 το χρόνο στριμώχνεται για αλλά 500;», διερωτήθηκε όμως και επανέλαβε ο υπουργός ότι η ρύθμιση έχει κοινωνικό πρόσημο και τελικά θίγει τους προνομιούχους.
Ακόμη προανήγγειλε ότι σε σύντομο χρόνο θα επανέλθει ο έλεγχος των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών τους ζητημάτων στο Υπουργείο Παιδείας. «Θα υπάρξει δραστικότατη μείωση των αποσπάσεων με απόλυτη δραστηριότητα στα δημόσια σχολεία», είπε ο υπουργός για τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, κάνοντας λόγο για περίπου 4.000 εκπαιδευτικούς εκτός αιθούσης που επιτελούν διοικητικές εργασίες. «Στόχος του υπουργείου να ξέρουμε στις 31 Μαΐου ποια είναι τα κενά», πρόσθεσε.
«Δεν γίνεται να εξυπηρετήσουμε έναν δογματισμό, που λέει ότι όλα τα ιδιωτικά είναι καλά και όλα τα δημόσια όχι. Θεωρούμε κακό το δημόσιο και καλό το ιδιωτικό.  Είναι λάθος η αντιστροφή των προτεραιοτήτων. Στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου θα κριθούμε. Μακάρι να έλθουν 20.000 παιδιά στα δημόσια σχολεία. Κι εγώ γονιός είμαι, άσχετα αν είμαι και πολιτικός, με παιδί σε δημόσιο σχολείο», σημείωσε ακόμη.
(ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: