Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

12 πράγματα που μόνο τα παιδιά Γερμανών καταλαβαίνουν!

12 πράγματα που μόνο τα παιδιά Γερμανών καταλαβαίνουν!
Μόνο αν έχεις Γερμανούς γονείς μπορείς να κατανοήσεις τι σημαίνει η καθεμία από τις παρακάτω φωτογραφίες και δραστηριότητες…
 Είσαι μικρός Γερμανός αν παίρνεις αστικό για να πας σχολείο
Για τα γερμανάκια ο μόνος τρόπος που ξέρουν για να πηγαίνουν σχολείο είναι να παίρνουν αστικό λεωφορείο καθώς τα περισσότερα από αυτά ζούνε σε αστικές περιοχές.

Ή αλλιώς πας με τα πόδια…

Αν βρίσκονται σε κάποια λιγότερο χαώδης περιοχή όπου το σχολείο δεν είναι τόσο μακριά, το ταξίδι με τα πόδια είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο καφές και τα κέικ δεν είναι μόνο για τις γιορτές!

Αν πιστεύει πως το κεικ και τα γλυκά χάνουν την ουσία τους όταν τα τρως κάθε μέρα, τότε κάνεις τεράστιο λάθος σύμφωνα με τα παιδιά Γερμανών που τα τρώνε με λαχτάρα καθημερινά.

Τα παραμύθια σε έχουν τραυματίσει

Η βιαιότητα των παιδικών παραμυθιών που σου διάβαζαν ήταν τόσο μεγάλη που σχεδόν απεχθάνεσαι τις ιστορίες. Όμως, σου έμαθαν πως η ζωή κρύβει τεράστιες δυσκολίες και κακούς ανθρώπους.

Έχεις φάει περισσότερες πατάτες από τον καθένα.

Η πατάτα για εσένα έχει θέση σε κάθε γεύμα της ημέρας από το πρωινό μέχρι και το βραδινό. Και φυσικά δεν μπορείς να έχεις άποψη για το αν σου αρέσει ή όχι, απλά τις τρως.

Πιστεύεις ότι η παρακεταμόλη θα σε σώσει από οτιδήποτε

Κρύωμα, πονοκέφαλο, κάθε άλλου είδους άλγος, η παρακεταμόλη θα σου λύσει τα χέρια για τα πάντα, ή τουλάχιστον έτσι λες στον εαυτό σου!

Έχεις πιει απερίγραπτες ποσότητες τσαγιού
Τα ντουλάπια είναι γεμάτα κούτες με τσάι και τα έχεις αδειάσει όλα το πολύ σε μια εβδομάδα; Είσαι γνήσιος Γερμανός με τη βούλα και μεγάλωσες με παραδοσιακούς ντόπιους πολίτες.

Ανυπομονείς για την πρώτη μέρα στο σχολείο

Μισείς τις διακοπές και την κλεισούρα του σπιτιού και σκέφτεσαι μονάχα πότε θα αρχίσει και πάλι το σχολείο; Σε καταλάβαμε, είσαι Γερμανός! Τα γλυκά και τα παιχνίδια που σου δίνουν την πρώτη μέρα του σχολείο είναι η μόνη σου έγνοια.

Κάποιος από τους συγγενείς σου σου αγόρασε αυτή την τσάντα
Και ναι τη λάτρεψες μέχρι τουλάχιστον να τη δεις να φοριέται από όλους τους συμμαθητές και τους γνωστούς σου σε ολόκληρη τη Γερμανία.

Γράφοντας με πένα σε κάνει να αισθάνεσαι ενήλικας


Οι γονείς σου σου είπαν πως είσαι αρκετά μεγάλος για να έχεις τη δική σου πένα και εσύ τους πίστεψες για τα καλά. Είσαι αυθεντικός Γερμανός!
Έχεις μάθει όσα έπρεπε για τη ζωή από τους παρακάτω ήρωες 


«Το πρόγραμμα με το ποντίκι» είναι το ίνδαλμα σου και συνδυάζει όλα τα παιδικά σου χρόνια σε μια και μόνο εικόνα.

Ανυπομονείς περισσότερο για τις 6 Δεκεμβρίου παρά για τα ΧριστούγενναΗ ημέρα του Αγίου Νικολάου είναι η αγαπημένη σου επειδή όταν ξυπνήσεις τα παπούτσια σου θα είναι γεμάτα γλυκά και καραμέλες.

Πηγή: http://www.allesgr.de

Δεν υπάρχουν σχόλια: