Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Αίθουσες διδασκαλίας σε hotspots...

και σχολεία για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων
Αίθουσες διδασκαλίας σε hotspots και σχολεία για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων  
Συμμαθητές θα είναι από το Σεπτέμβριο τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών με όλα τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της χώρας, σύμφωνα με...
ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος. Το Ελληνικό σχέδιο δράσης περιλαμβάνει πάντως και άμεση δημιουργία τάξεων υποδοχής σε όλα τα hot spots, για όσα παιδιά δεν παραμείνουν στην Ελλάδα: Εκεί θα διδακτούν και Γερμανικά - σύμφωνα με χωριστό σκέλος του σχεδίου.

Η αντίδραση στις Βρυξέλλες για το Ελληνικό σχέδιο ήταν θετική, διαβεβαίωσε ο Νίκος Φίλης, που επισήμανε ότι τα παιδιά των προσφύγων που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας μπορούν να εντάσσονται σε τάξεις υποδοχής των δημόσιων σχολείων και αργότερα στις κανονικές τάξεις των Ελλήνων μαθητών. Όσο για τη χρηματοδότηση, θα γίνει μέσω κονδυλίου που θα καταβληθεί στη χώρα για την συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος.

Ο τρεις κεντρικοί στόχοι του σχεδίου αναλύθηκαν ως εξής:

1. Ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών, ειδικά των ασυνόδευτων

2. Παροχή βασικών δεξιοτήτων γραμματισμού

3. Γλωσσική και πολιτισμική προετοιμασία για την προώθηση σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: