Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Φίλης: Τα κενά στα σχολεία σήμερα είναι 3.763...


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης
Σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, τα λειτουργικά κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 2.556, εκ των οποίων τα 649
αφορούν σε όλες τις ειδικότητες της Γενικής Εκπαίδευσης, τα 1.345 στην Παράλληλη Στήριξη και τα 150 σε Τμήματα Ένταξης και ΣΜΕΑΕ. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά είναι 1.207.

Η αποκάλυψη έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε επίσημο έγγραφο του υπουργού Παιδείας με ημερομηνία 17 Μαρτίου (απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή κ. Χαρακόπουλου).

Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι περίπου ενάμιση μήνα πριν υπήρξαν καταγγελίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για κενά εκπαιδευτικών: 1.000 στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και 2.500 στα Δημοτικά. Την περίοδο εκείνη ο υπουργός Παιδείας (8 Φεβρουαρίου) απάντησε στη Βουλή, λέγοντας ότι «η άκριτη υιοθέτηση μη έγκυρων αριθμών οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και συνεπώς σε αβάσιμη κριτική. Συνιστώ υπομονή ολίγων ημερών και τότε στη Βουλή θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη συζήτηση επί πραγματικών αριθμών και καταστάσεων με πολλές εκπλήξεις».

Στις 17 Μαρτίου έρχεται η απάντηση του υπουργού Παιδείας, όπου αποκαλύπτεται ότι τα λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι συνολικά 2.556 και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μουσικά σχολεία και ειδική αγωγή σήμερα είναι 1.207.

Δεν υπάρχουν σχόλια: