Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων


Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 69.985 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε δύο διαφορετικά προγράμματα για τα παιδιά που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα των 5+1 μαθημάτων και για τους αποφοίτους που θα επιλέξουν το, ισχύον έως και πέρσι, σύστημα των 6 μαθημάτων.
Στα μαθήματα που η ύλη παραμένει κοινή, οι μέρες εξέτασης είναι οι ίδιες για όλους τους υποψηφίους. Το πρώτο μάθημα είναι παραδοσιακά η Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας και σε αυτή εξετάζονται την ίδια ημέρα και οι δύο κατηγορίες υποψηφίων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, με το σύστημα που εφαρμοζόταν έως και πέρσι επέλεξε να εξεταστεί το 5% όσων δήλωσαν φέτος συμμετοχή στις Πανελλαδικές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ


Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: