Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Λουκέτο σε Ελληνικό Σχολείο στη Γερμανία

Λουκέτο σε Ελληνικό Σχολείο στη Γερμανία
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δια στόματος του συντονιστή εκπαίδευσης Βερολίνου κ. Σοφού ότι κλείνει το Ελληνικό Νηπιαγωγείο Βούπερταλ.
Την Πέμπτη 17.03.2016 η Νηπιαγωγός του Ελληνικού Νηπιαγωγείου Βούπερταλ κ. Σοφία Λουτσοπούλου μετά από τηλεφωνική εντολή του συντονιστή εκπαίδευσης κ. Σοφού ενημέρωσε τους γονείς ότι την ερχόμενη σχολική χρονιά θα σταματήσει η λειτουργία του Ελληνικού Νηπιαγωγείου. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του συντονιστή εκπαίδευσης, η απόφαση αυτή πάρθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου κατόπιν ανώνυμης  καταγγελίας στη γερμανική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των σχολείων (Schulamt).
Αν πράγματι ισχύει η καταγγελία αυτή,  τι ήταν αυτό που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να διατάξει το κλείσιμο του Ελληνικού Νηπιαγωγείου; Γιατί ο συντονιστής εκπαίδευσης κ. Σοφός απέφυγε να σχολιάσει  το θέμα αυτό και μας παρέπεμψε στο Υπουργείο, λέγοντας, ότι δεν είναι αρμόδιος;
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Σοφός σε προηγούμενη επικοινωνία μας  όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο  θέμα με τον μικρό Στέφανο και την εκδίωξή του από το Ελληνικό Νηπιαγωγείου του Βούπερταλ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο είναι παράνομο, απέφυγε να απαντήσει ευθέως  και εστίασε στο ότι ο ρόλος του είναι να εκτελεί τις εντολές του Υπουργείου και να διαχειρίζεται με τέτοιο τρόπο τα διάφορα θέματα, ώστε να αποφεύγονται οι εντάσεις.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: