Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Αυστηρή εποπτεία για τις εργασιακές σχέσεις

Υπ. Παιδείας: Πιο δύσκολες οι απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση 
Φροντιστήριο
Αυστηρότερο καθεστώς απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και επανακαθορισμός των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ...
στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών προκρίνεται από το υπουργείο Παιδείας με τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στην εβδομάδα.
Με αυτή τη ρύθμιση ουσιαστικά αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα στον χώρο της ιδιωτικών σχολείων και βελτιώνεται η παρεχόμενη εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει την εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που βρίσκονται στην ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, γεγονός που τους διασφαλίζει από αυθαίρετες απολύσεις, με τον παράλληλο έλεγχο από τα κατά περίπτωση αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου απαγορεύει τη λειτουργία εσωτερικών φροντιστηρίων εντός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αντικαθιστώντας τα με εποπτευόμενες από το ίδιο σχολικές δράσεις, γεγονός που προκαλεί τις αντιδράσεις των σχολαρχών: «Η νομοθετική ρύθμιση ξεκινάει με μία απαγόρευση και συνεχίζει με πάμπολλα “δεν επιτρέπεται”. Θέλει να εξαλείψει κάθε μορφή σύγκρισης με το δημόσιο σχολείο έτσι ώστε όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στην Ελληνική Δημοκρατία να είναι φτωχές και ισοπεδωμένες», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων.
«Καταστρατηγείται το βασικό δικαίωμα των γονέων για επιλογή σχολείου και για την αξιολόγηση αυτού. Καταστρατηγείται ουσιαστικά αυτό που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που επέλεξε -αφού πρώτα αξιολόγησε- να στείλει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε ιδιωτικό σχολείο».
«Η νομοθετική ρύθμιση χτυπά τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και τη φοροδιαφυγή», επισημαίνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Διαφωνούν με τον περιορισμό των αργιών και με τον ορισμό του εβδομαδιαίου ωραρίου πλήρους απασχόλησης στις 21 ώρες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
* Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.
 Πηγή:Διαλεκτή Αγγελή στο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: