Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Ιδού τα ελληνόπουλα της Γερμανίας που μας κάνουν περήφανους

Ιδού τα ελληνόπουλα της Γερμανίας που μας κάνουν περήφανους
Με αφορμή μια εκδήλωση διαγωνισμού ανάγνωσης σε 6 γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα ελληνικά, πολλά μικρά ελληνόπουλα διακρίθηκαν για τις γλωσσικές του δεξιότητες και έκαναν
υπερήφανους γονείς, φίλους αλλά και όσους παρευρέθηκαν εκεί. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 17.00 στην Κulturkeller Οberstr. 17 στο Neuss (Düsseldorf).
Παιδιά της τετάρτης τάξης έγραψαν ένα άρθρο για αυτή την εκδήλωση και κατόρθωσαν να κάνουν περήφανου όσους τα διάβασαν.
Το Allesgr.de δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να ανακαλύψουν τα ελληνόπουλα που κρατούν αναλλοίωτο το πνεύμα και το ήθος όλου του ελληνισμού.
12980891_1023390284363117_24338703_o
Τα παιδιά που συμμετείχαν έπαιξαν το ρόλο του δημοσιογράφου και συνέταξαν ένα κείμενο με τα όσα εκτυλίχθηκαν στην υπέροχη αυτή εκδήλωση ανάγνωσης. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της Δ’ τάξης αναφέρει:
«Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο διαγωνισμός που έγινε την Παρασκευή 8 Απριλίου στο Kultur Keller. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος μαθητές έξι εθνικοτήτων της τετάρτης τάξης του γερμανικού Δημοτικού Σχολείου «Die Brucke». Οι μαθητές διαγωνίστηκαν διαβάζοντας το ίδιο κείμενο στα αλβανικά, αράβικα, γερμανικά, ελληνικά, πολωνικά και τούρκικα. Η κάθε χώρα παρουσίασε, επίσης, τραγούδια από την πατρίδα της. Οι καλύτεροι μαθητές και των έξι γλωσσών βραβεύθηκαν με τιμητικές πλακέτες. Αμέσως μετά ακολούθησε δεξίωση με μουσική, ελληνικά εδέσματα και ποτά που οργάνωσαν οι Έλληνες δάσκαλοι και γονείς.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Γ. Δελαβέκουρας. Το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές ήταν: «Η πολυγλωσσία είναι προτέρημα»
Άλλο ένα κορίτσι κατόρθωσε με επιτυχία να δώσει τη δική της όψη για τα όσα σημειώθηκαν στην εκδήλωση, η οποία ακούει στο όνομα Ραφαέλα και γράφει:
12999681_1023386204363525_1551813462_o
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: