Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ζουράρις: Τζαμιά για τους πρόσφυγες, αρχαία ελληνικά για τους μαθητές

«ΠΙΟ ΑΝΕΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»
Εν αναμονή του ΦΕΚ με τις αρμοδιότητές του δηλώνει ότι βρίσκεται ακόμη ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό.
Έως τότε, ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο δημοτικό και το γυμνάσιο όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, NORTH 98.
«Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση» τόνισε ο Κώστας Ζουράρις, εκφράζοντας την επιθυμία του να διδάσκονται τα αρχαία από το νηπιαγωγείο αλλά παραδέχτηκε πως – για την ώρα- αυτό είναι δύσκολο.
Πρόσθεσε ωστόσο πως εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάση εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α και Β γυμνασίου και λυκείου, να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε «σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100 χιλιάδων ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική». Ξεκαθάρισε πάντως πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.
Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμη πως είναι κομμουνιστής, αριστερός και χριστιανός ορθόδοξος αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα, ώστε για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα έχει 1.700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία» είπε.
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, ο Κώστας Ζουράρις έκρινε ότι θα είναι πιο άνετες οι σχέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ενώ σχολιάζοντας τη σχέση του κ. Ιερώνυμου με τον πρώην υπουργό, Νίκο Φίλη, υποστήριξε ότι είχαν και οι δυο δίκιο και άδικο.«Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως αναφέρθηκε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, προτάσεις που είναι κοντά στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Δεν έλειψε και η αναφορά του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι πιέζουν την κυβέρνηση γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. Στόχος, είπε ο κ. Ζουράρις, είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος.
Πηγή:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: