Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Συγκινητική υποδοχή στα προσφυγόπουλα από σχολείο της Λάρισας... ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινητική ήταν η υποδοχή των πρώτων προσφυγόπουλων στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας το μεσημέρι.
Πρόκειται για 15 παιδιά Συριακής καταγωγής από 12-15 ετών.
Πλησιάζοντας στην πόρτα του σχολείο τα μικρά παιδιά όσοι ήταν εκεί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.


Συμφώνα με τον onlarissa.gr, κατά την διάρκεια της υποδοχής ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι: «Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα που βρέθηκαν στη πόρτα μας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, είναι υποχρέωση του δήμου, να υποδεχθεί και να δώσεις Παιδεία σε αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν στην πόλη μας. 

 
Τα μαθήματα ανθρωπιάς που η πόλη έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα, είναι συγκινητικό για ανθρώπους που βίωσαν το πόλεμο.»

«Πρέπει να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους προσφέρουμε μία ευκαιρία στη ζωή. Μια ευκαιρία που για κάποιους λόγους χάθηκε κυρίως λόγω του πολέμου.», δήλωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου.
Ο εκπρόσωπος των προσφύγων ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή αλλά και για τη ευκαιρία που δίνεται σε αυτά τα παιδιά μετά το πόλεμο που έχουν ζήσει.Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την διάρκεια της τελετής ομάδα παιδιών από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας έπαιξε παραδοσιακή ελληνική Μουσική και στήθηκε χορός μαζί με τα προσφυγόπουλα. Μάλιστα λίγο αργότερα χόρεψαν και τραγούδια από τη Συρία.
Η τελετή ολοκληρώθηκε, με την τοποθέτηση των προσφυγόπουλων στην αίθουσα διδασκαλίας και η Ένωση Γονέων, το ΕΚΛ, η ΕΛΜΕ και η Μητρόπολη Λάρισας τους μοίρασαν δώρα.
Πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: