Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Χωρίς καθηγητές τα σχολεία στη Γερμανία

Τρεις ώρες μάθημα την ημέρα κάνουν στο Λύκειο Μονάχου επειδή λείπουν καθηγητές, αντίστοιχα κενά υπάρχουν και στα άλλα οχτώ λύκεια στη Γερμανία. Κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν και στα γυμνάσια Βαυαρίας, δεν διδάσκεται ...
το 1/3 των ωρών και η βαυαρική κυβέρνηση που καλύπτει το κόστος για τα ελληνικά δημοτικά και γυμνάσια προειδοποιεί ότι θα κόψει αντίστοιχα τη χρηματοδότηση.
Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δεν πήραν ποτέ γραπτή απάντηση από τον κ. Γαβρόγλου. Αντ΄ αυτού, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε στις 29. Σεπτεμβρίου δελτίο τύπου, με το οποίο επιρρίπτει στους εκπαιδευτικούς την ευθύνη για τα κενά, επειδή «υπήρξε σημαντικός αριθμός ενστάσεων εκπαιδευτικών έναντι συναδέλφων τους στα Διοικητικά Δικαστήρια της Ελλάδας».
Ωστόσο τρεις ημέρες νωρίτερα ο υφυπουργός Κώστας Ζουράρις παραδέχονταν τις ευθύνες του υπουργείου Παιδείας για τα κενά εκπαιδευτικών στις μονάδες ελληνόγλωσης εκπαίδευσης του εξωτερικού...

 Georgios Pappas
Πηγή: https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: