Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Σημαντικές οι ελλείψεις θέσεων στα σχολεία της Γερμανίας

Σημαντικές οι ελλείψεις θέσεων στα σχολεία της Γερμανίας
Στο Βερολίνο, στην περιοχή Mitte υπάρχουν όλο και περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά πολύ λίγες θέσεις. Τώρα γίνεται λόγος για μάθημα μέσα σε κοντέινερ.
Ο δημοτικός σύμβουλος Carsten Spallek (CDU), υπεύθυνος για την παιδεία χτυπάει το καμπανάκι, επειδή δεν υπάρχουν στην περιοχή του σχολικές θέσεις .Ο ίδιος δήλωσε την Παρασκευή ότι: “Μέχρι το 2021, χρειαζόμαστε περισσότερες θέσεις απ’ότι υπήρχαν μέχρι τώρα.Η αριθμοί είναι πιο δραματικοί απ’ότι μετέδωσε η Γερουσία. Έχει ήδη συνεχείς συζητήσεις για ανεπαρκείς σχολικές αίθουσες.
Ο Spallek δεν αποκλείει, ότι σε πολλά σημεία θα πρέπει να εγκατασταθούν κοντέινερ, παρ’όλου που υπάρχουν νέα σχολικά κτίρια ή και συμπληρωματικά κτίρια. Ως παράδειγμα ονόμασε ο Spallek το δημοτικό σχολείο Neues Tor στη περιοχή Alt-Mitte. Το σχολείο διαθέτει 360 θέσεις, αλλά η ζήτηση αυξάνεται σταθερά. Μέχρι το 2022, θα χρειαστούν 645 θέσεις.
Επίσης προβληματικό είναι σύμφωνα με τον Spallek να βρεθεί κατάλληλος χώρος για νέα σχολικά κτίρια.Προβλέπει ότι : “Πολύ σύντομα θα υπάρξει, μια μάχη διανομής για τις υπόλοιπες περιοχές στις επαρχίες.”Διότι δεν πρέπει να χτιστούν μόνο τα σχολεία, αλλά και διαμερίσματα, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας, χώροι για αθλήματα και χώροι πρασίνου. “Στο μέλλον λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά την οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου δωματίων, το οποίο θα προσφέρει περισσότερο χώρο ανά μαθητή, περιορίζοντας έτσι την χωρητικότητα ή να λειτουργήσει σύμφωνα με το παλιό πρόγραμμα που θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερου σχολικού χώρου”.
Σχολίασε επίσης την κατάσταση του δημοτικού σχολείου Carl Kraemer στη περιοχή Gesundbrunnen. Το σχολείο έπρεπε να κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα, διότι σε πολλές αίθουσες υπήρχε μούχλα. Εκτός από τις δύο σκάλες, περιλαμβάνει την αθλητική αίθουσα, την καφετέρια και τις τουαλέτες στο ισόγειο. “Έχουμε πάρει τώρα δείγματα για να δούμε σε ποια σημεία του καλουπιού εισήχθη, για να γίνει επαρκής καθαρισμός”, δήλωσε ο Spallek. Πρόκειται για 500 μαθητές οι οποίοι χρειάζονται όλες τις αίθουσες γρήγορα.Στο υπόγειο, βρίσκεται η αιτία του κακού, αλλά πρέπει να ανακαινιστεί και αυτό θα διαρκέσει δύο χρόνια.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: pixabay/klimkin ©
Πηγή: http://www.allesgr.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: